ÇAKÜ Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekât Polis Eğitim Merkezinde Somalili kadın polislere Türkçe dil eğitimi verdi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi bünyesindeki Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, farklı seviyelerde açmış olduğu İngilizce ve Türkçe kurslarıyla kendi öğrencilerimize, yabancı uyruklu öğrencilere ve de Çankırı halkına hizmet sunmaktadır.

Rektörlüğümüz ile Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekât Polis Eğitim Merkezi arasındaki mutabakat çerçevesinde, sunulan hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Güzel Türkçemizi öğretebilme amacıyla, Özel Harekât Polis Eğitim Merkezi`nde eğitim gören Somalili 47 kadın polise eğitimleri süresince “Türkçe” eğitimi verildi.

Eğitimleri tamamlanan Somalili kadın polisler için sertifika töreni düzenlendi. Törene Dil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gürbüz Özdemir, Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Duran Gökçe ve Türkçe öğretim görevlileri Canan Öztürk, Leyla Yıldırım, Şeyma Erdoğan ve Polis Eğitim Merkezi yetkilileri katıldı.

Doç. Dr. Gürbüz Özdemir yaptığı konuşmada; Türkiye Somali ilişkilerine kısaca değindikten sonra Türkçenin, Türkiye’nin dünyadaki güçlenen imajına paralel olarak artan öneminden bahsetti. Son olarak kursiyerlere, kısa bir sürede atılan bu temeli kendi ülkelerinde güçlendirmelerini ve bu amaçla Somali’deki Yunus Emre Enstitüsü’ne devam etmelerini tavsiye etti.

Düzenlenen törende kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Yayınlanma Tarihi: 02 Eylül 2021 Perşembe